Ontdek de omgeving

In de omgeving van de Lot en de Dordogne raak je nooit uitgekeken!

Rocamadour

Deze pittoreske, bijzondere stad is voor een deel in de 150 m hoge rotsen gebouwd en vanaf het kasteel gezien heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Het is een adembenemend mooie Middeleeuwse stad, die de Fransen ‘Le deuxième Site de France’ noemen en de op één na beroemdste plek van Frankrijk mag je eigenlijk niet missen. Er zijn ook nog diverse andere leuke attracties in de omgeving, zoals de Grotte Préhistorique des Merveilles, la Fôret des Singes en la Rocher des Aigles.

Camping-Lot-Dordogne_Country-Club-Adult_Chateau-La-Comte_Region_Rocamadour
Sarlat

Sarlat

Sarlat is een authentieke, romantische stad met veel oude gebouwen en ongelooflijk mooie architectuur. Vergeet vooral niet regelmatig omhoog te kijken, want het is werkelijk prachtig. De smalle straatjes leiden u langs de vele restaurantjes, winkeltjes en allerlei andere bezienswaardigheden.

Op zaterdag is de stad helemaal bijzonder. Iedereen geniet dan volop van de grote  levendige straatmarkt en de vele restaurantjes en cafés maken het die dag extra gezellig.

Saint Cirq-Lapopie

Het kasteel van St Cirq-Lapopie in de Lot vallei ten oosten van Cahors is bijna verdwenen, maar dit deel van de rivier is één van de mooiste plekjes van de streek. Het dorpje St Cirq-Lapopie is prachtig en zeker een bezoek waard. U vindt er leuke winkeltjes en restaurantjes met gezellige terrasjes.

Camping-Lot-Dordogne_Country-Club-Adult_Chateau-La-Comte_Region_SaintCirqLapopie
Camping Lot Dordogne & Country Club Chateau de Lacomte

Gouffre de Padirac

De grotten van Padirac zijn heel bijzonder en de 700 meter lange bootreis op de ondergrondse rivier is werkelijk betoverend. Het water is er kalm en heel helder en het licht geweldig mooi.

Gourdon

Gourdon is een aantrekkelijke oude marktstad. De stad is rijk aan historie en op 3 km van Gourdon kunt u ook de grotten van Cougnac bezoeken, die bekend staan om hun witte stalagmieten en muurschilderingen.

Gourdon
Cahors

Cahors

Cahors is een prachtige stad met veel oude huizen en kerken, een kathedraal, heel veel gezellige terrasjes, restaurantjes en leuke winkels.
Er zijn meerdere bruggen over de rivier de Lot die de stad grotendeels omringt. De beroemdste is de Pont Valentré, gebouwd als fort om de stad te beschermen en ‘s avonds vaak prachtig verlicht.
De plaatselijke markt op woensdag- en zaterdagochtend is een aanrader en u vindt er de vele specialiteiten van de regio.
U kunt ook een paar van de 199 (!) wijnkastelen in de regio bezoeken om daar de bijzondere Cahors wijnen te proeven.

Figeac

Deze stad is in de loop der tijd gegroeid rondom een klooster uit de 19e eeuw. Ook het beroemde museum van Champollion is hier te vinden.

Figeac
Gramat

Gramat

Gramat is de hoofdstad van Gramat-Causse. De stad ligt in een bijzonder landschap en de geweldige canyons breken de horizon. Dit is de dichtstbijzijnde stad in de buurt van Chateau de Lacomte.

Lacave

De grotten van Lacave zijn zeker de moeite waard om bezocht te worden. U gaat gedeeltelijk met een treintje en maakt daarna een wandeling met een gids. Wat u onderweg ziet is spectaculair, de lichtval is geweldig en de weerspiegeling in het water heel bijzonder.

Lacave
Saint Céré

Saint Céré

Een gezellige stad waar de rivier Bave dwars doorheen loopt. Twee keer per week is er een levendige plaatselijke markt die de moeite waard is.

Souillac

Een stad bekend om zijn markten en de prachtige rivier de Dordogne, die vredig door het mooie landschap stroomt. De rivier is ideaal om te kanoën en je kunt er ook lekker in zwemmen.

Souillac
Pech Merle

Pech Merle

De grotten van Pech Merle bevatten schitterende muurschilderingen waarvan men denkt dat ze 25.000 jaar oud zijn. Ze worden beschouwd als meesterwerken van de neolithische kunst. Het is een van de weinige plaatsen waar je nog prehistorische wandschilderingen kunt bekijken in Frankrijk.